joi, 6 decembrie 2012

La Rendezvous cu viitorul

Rendez-Vous
Crearea de concepte futuriste este pentru un designer o oportunitate de a se dezlănţui. Şi adesea, pentru că ideea este atât de avangardistă, nu există nicio şansă ca produsul să devină realitate. Dar când Echipa de design global Electrolux are o idee, nu numai că este complet realizabilă, dar şi îndeplineşte nevoile viitorului consumator. Şi exact asta s-a întâmplat cu incredibilul Rendez-Vous.
Gătit, mâncat şi socializat - activităţi de zi cu zi pe care ne place din ce în ce mai mult să le combinăm. Acesta este esenţa conceptului Rendez-Vous. Este o masă interactivă care îi permite întregului ‘Proces al mesei’ să aibă loc simultan.

Energy Shield
Cheia designului este tehnologia futuristică Energy Shield folosită pentru suprafaţa mesei. Astfel, orice aparat electric, un telefon mobil de exemplu sau un blender, poate fi alimentat fără cablu - prin simpla poziţionare pe suprafaţa mesei. Suprafaţa acţionează şi ca sistem de gătit inductiv. Senzorii detectează dacă pe masă este pusă o tigaie şi direcţionează căldura numai în zona respectivă.
Sub suprafaţa mesei veţi găsi un sistem modular, complet personalizabil, de sertare şi accesorii concepute cu scopul de a adăposti alte electrocasnice, ca de exemplu un cuptor sau un frigider. Iar persoanele care nu se prea pricep la gătit au chiar parte de un mic ajutor, sub forma unui bucătar-şef virtual care vă îndrumă la pregătirea reţetelor mai dificile.
Adunarea într-un singur loc a tuturor acestor funcţii reprezintă o economie serioasă de spaţiu. Acest lucru va deveni din ce în ce mai important pe măsură ce spaţiul de locuit devine din ce în ce mai mic şi mai compact.
Deşi Rendez-Vous este încă în stadiul de concept, tehnologia necesară există deja în realitate. Şi odată cu creşterea cererii pentru un spaţiu vital multifuncţional, putem să considerăm că ne aflăm în faţa unei revoluţii a modului în care concepem bucătăria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu